 |
Choc Moist : Fondant + gum paste |
This is how my 1st cupcake look like. Cik ana menggunakan
fondant dan gum paste untuk
topping cupcake Cik ana. Menggunakan tema hijau dan sedikit kuning. Tak berapa kemas..hihihi almaklumlah belajar dari intenet je..kikiki
Pemulaan untuk membuat fondant memang sangat memerlukan kesabaran dan kesungguhan. Boleh dikatakan sampai bengkak juga lah tangan Cik ana kikiki untuk menguli adunan sehingga sebati.
Nanti Cik ana kongsikan resepi membuat
fondant dan gum paste ok in next post =)
 |
Choc Moist : Butter cream + Gum Paste |
Inilah cupcake yang Cik ana buatkan untuk tempahan Cik Ina dari Masjid Tanah. Cik ana menggunakan
butter cream dan bunga yang diperbuat dari
gum paste.
 |
Choc Moist : Butter cream + Choc Chip + Gum paste (love) |
|
|
 |
Butter Vanilla : Butter Cream + Blackcurrant |
Tempahan Cik Zaiha (Jasin)
 |
Butter Vanilla : Butter Cream + Blackcurrant |
Tempahan Nursyaidatina (Masjid Tanah)
 |
Orange cupcake : Butter cream (lime) + Gum Paste + Choc Chip |
No comments:
Post a Comment